EL CELLER.
Mas del Botó és una explotació vitivinícola situada a la Vall del Cortiella al terme d’Alforja a la comarca del Baix Camp. A la mateixa explotació neix el riu Cortiella que dóna nom a la vall i al despoblat, del qual queden vestigis dels masos i de la parròquia de Santa Maria del Cortiella.
L’explotació agrícola consta de més 40 Ha on 5 Ha són conreades de vinya. Els germans Llauradó amb llarga tradició vitivinícola la van recuperar fa 30 anys. El paisatge de la Vall de Cortiella és impressionant, i no menys els esdeveniments històrics.
Encarada cap el terme de Porrera (Priorat), ja tenim ressenyes escrites al segle XII, concretament a la carta de donació del terme d’Alforja de Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona a Ramon de Ganagot, en gratitud pels serveis prestats a la conquesta del valiat de Siurana.
Ganagot és precisament el nom de la marca del vi Premium que s’elabora al Mas del Botó. A la Vall trobem restes d’activitat minera, plata de l’època dels romans i àrabs, i de plom i ferro fins als finals dels anys 60 del segle passat. Tocant al Mas del Botó s’alça Mas de Mestre, caserna general del Camp de Tarragona a la darrera guerra carlina.
EL CELLER.
Mas del Botó és una explotació vitivinícola situada a la Vall del Cortiella al terme d’Alforja a la comarca del Baix Camp. A la mateixa explotació neix el riu Cortiella que dóna nom a la vall i al despoblat, del qual queden vestigis dels masos i de la parròquia de Santa Maria del Cortiella.
L’explotació agrícola consta de més 40 Ha on 5 Ha són conreades de vinya. Els germans Llauradó amb llarga tradició vitivinícola la van recuperar fa 30 anys. El paisatge de la Vall de Cortiella és impressionant, i no menys els esdeveniments històrics.
Encarada cap el terme de Porrera (Priorat), ja tenim ressenyes escrites al segle XII, concretament a la carta de donació del terme d’Alforja de Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona a Ramon de Ganagot, en gratitud pels serveis prestats a la conquesta del valiat de Siurana.
Ganagot és precisament el nom de la marca del vi Premium que s’elabora al Mas del Botó. A la Vall trobem restes d’activitat minera, plata de l’època dels romans i àrabs, i de plom i ferro fins als finals dels anys 60 del segle passat. Tocant al Mas del Botó s’alça Mas de Mestre, caserna general del Camp de Tarragona a la darrera guerra carlina.
EL CELLER.
Mas del Botó és una explotació vitivinícola situada a la Vall del Cortiella al terme d’Alforja a la comarca del Baix Camp. A la mateixa explotació neix el riu Cortiella que dóna nom a la vall i al despoblat, del qual queden vestigis dels masos i de la parròquia de Santa Maria del Cortiella.
L’explotació agrícola consta de més 40 Ha on 5 Ha són conreades de vinya. Els germans Llauradó amb llarga tradició vitivinícola la van recuperar fa 30 anys. El paisatge de la Vall de Cortiella és impressionant, i no menys els esdeveniments històrics.
Encarada cap el terme de Porrera (Priorat), ja tenim ressenyes escrites al segle XII, concretament a la carta de donació del terme d’Alforja de Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona a Ramon de Ganagot, en gratitud pels serveis prestats a la conquesta del valiat de Siurana.
Ganagot és precisament el nom de la marca del vi Premium que s’elabora al Mas del Botó. A la Vall trobem restes d’activitat minera, plata de l’època dels romans i àrabs, i de plom i ferro fins als finals dels anys 60 del segle passat. Tocant al Mas del Botó s’alça Mas de Mestre, caserna general del Camp de Tarragona a la darrera guerra carlina.
LES NOVES INSTAL•LACIONS.
Les noves instal·lacions estan acabades a l’any 2007, i integren l’antic mas, formant un baluard. El mas original conserva els “cups” de maons, lloc on antigament fermentava la verema trepitjada. S’aprofita el desnivell del terreny on s’ubica el celler per realitzar el procés d’elaboració del vi per gravetat.
LES NOVES INSTAL•LACIONS.
Les noves instal·lacions estan acabades a l’any 2007, i integren l’antic mas, formant un baluard. El mas original conserva els “cups” de maons, lloc on antigament fermentava la verema trepitjada. S’aprofita el desnivell del terreny on s’ubica el celler per realitzar el procés d’elaboració del vi per gravetat.
LES NOVES INSTAL•LACIONS.
Les noves instal·lacions estan acabades a l’any 2007, i integren l’antic mas, formant un baluard. El mas original conserva els “cups” de maons, lloc on antigament fermentava la verema trepitjada. S’aprofita el desnivell del terreny on s’ubica el celler per realitzar el procés d’elaboració del vi per gravetat.
EL NOM CAL BOTÓ
El nom o millor dit el sobrenom de “Cal Botó” que identifica diverses finques i la casa pairal a Alforja, prové d’un avantpassat de professió Jutge de Pau, que va intervenir en un conflicte entre dos veïns. La resolució no va ser grata per un d’ells. Furiós per la decisió va intentar matar el jutge amb una daga. El jutge va salvar la vida gràcies al fet que duia penjat, un medalló com a distintiu del seu rang, a nivell de la panxa. D’aquí el sobrenom de Botó.
EL NOM CAL BOTÓ
El nom o millor dit el sobrenom de “Cal Botó” que identifica diverses finques i la casa pairal a Alforja, prové d’un avantpassat de professió Jutge de Pau, que va intervenir en un conflicte entre dos veïns. La resolució no va ser grata per un d’ells. Furiós per la decisió va intentar matar el jutge amb una daga. El jutge va salvar la vida gràcies al fet que duia penjat, un medalló com a distintiu del seu rang, a nivell de la panxa. D’aquí el sobrenom de Botó.
EL NOM CAL BOTÓ
El nom o millor dit el sobrenom de “Cal Botó” que identifica diverses finques i la casa pairal a Alforja, prové d’un avantpassat de professió Jutge de Pau, que va intervenir en un conflicte entre dos veïns. La resolució no va ser grata per un d’ells. Furiós per la decisió va intentar matar el jutge amb una daga. El jutge va salvar la vida gràcies al fet que duia penjat, un medalló com a distintiu del seu rang, a nivell de la panxa. D’aquí el sobrenom de Botó.
QUÈ DIUEN ELS NOSTRES CLIENTS.
QUÈ DIUEN ELS NOSTRES CLIENTS.
QUÈ DIUEN ELS NOSTRES CLIENTS.